Opzeggen van het huurcontract

Opzeggen van het huurcontract

Je verhuurder geeft in het huurcontract aan hoe jij de huur kan opzeggen. Soms kun via de website van de verhuurder opzeggen en soms moet je een brief sturen. Wil je zeker zijn dat je opzegging overkomt, verstuur dan een aangetekende brief waarin jij je huur opzegt. Als je een aangetekende brief verstuurd krijg je een verzend- en ontvangstbewijs. De ontvangen moet een handtekening plaatsen als ontvangstbevestiging.

Als je de huur opzegt, gelden er regels. Denk hierbij aan de opzegtermijn (meestal minimaal 1 maand) en hoe je het gehuurde moet achterlaten. Dit staat vaak vermeld in je huurcontract.

Als je een tijdelijk huurcontract hebt loopt de huurtermijn tot de datum die in het huurcontract is opgenomen. Je bent niet verplicht om tot de einddatum te blijven huren, je mag altijd de huur eerder opzeggen.

Bij tussenhuur, onderhuur of huisbewaring neem je tijdelijk een woning van de huidige huurder over. Bijvoorbeeld omdat diegene in het buitenland is. Als de oorspronkelijke huurder terug is, dan is de woning weer van hem. Jij moet dan uit de woning. Je gaat met elkaar een afspraak aan voor een bepaalde periode. Deze is tussentijds niet opzegbaar.