Ik krijg een tijdelijk huurcontract maar wil langer blijven

Loopt je huurcontract ten einde en ben je op zoek naar een andere woonruimte? Hieronder wat adviezen!

Inschrijven
Bij het aangaan van je eerste huurcontract is het verstandig je opnieuw bij Roomspot of een van de andere corporaties in te schrijven. Werkt een verhuurder met inschrijftijd, dan bouw je die tijdens je eerste huurperiode op en daardoor kom je daarna sneller aan nieuwe woonruimte. Je kunt ook aan de verhuurder vragen of bij het aangaan van je tijdelijke huurcontract je inschrijftijd vervalt of dat deze mag blijven doorlopen.

Zoeken nieuwe woonruimte
Reageer tijdig op nieuwe woonruimte. Check goed wat de ingangsdatum is, zodat je niet te lang dubbele huur betaalt. Laat ook je omgeving weten dat je op zoek bent naar nieuwe woonruimte. Neem de tijd om op zoek te gaan naar woonruimte.

Opzeggen oud huurcontract en nieuw huurcontract ondertekenen
Als je nieuwe woonruimte hebt gevonden kan je de oude huurovereenkomst opzeggen. Overleg met je oude verhuurder over de opzegdatum en met nieuwe verhuurder over de ingangsdatum. Meestal heb je een opzegtermijn van een maand, al kan dat bij een tijdelijk huurcontract anders zijn. Vraag na bij je verhuurder hoe het zit met je opzegtermijn en hoe de oplevering gaat. Je hebt tijd nodig om te verhuizen. Accepteer daarom wel tijdelijk dubbele huur, zodat je genoeg tijd hebt om van de ene woonruimte naar de andere woonruimte te verhuizen.