Afval

Waar jij je afval laat is afhankelijk van de plek waar je woont
Woon je op de campus van de Universiteit Twente?
Dan kun je op verschillende plekken je gescheiden afval aanbieden. Overal op de campus staan containers voor papier, glas en restafval kan wegbrengen. Waar je welk afval kan aanbieden lees op de website van De Veste. De Veste verrekend met jou de kosten voor lediging van de containers. Als je op de campus woont krijg je geen milieupas.

Woon je in Hengelo of Enschede, en niet op de campus?
Twente Milieu is dan verantwoordelijk voor het afval in jouw wijk. Op de homepage van hun website kun jij je jouw postcode en huisnummer invullen, vervolgens biedt de website een gepersonaliseerde informatie aan. Je kan de afvalkalender bekijken, daarop kan je zien wanneer welk afval opgehaald wordt, waar er containerlocaties zijn bij jou in de buurt, wat de tarieven zijn, welk afval je kan scheiden en hoe je een nieuwe milieupas kan aanvragen. uw of hoogbouw.

Laagbouw
Als je in laagbouw woont horen er eigenlijk altijd containers bij je (studenten)woning. Die worden volgens het schema geleegd. Het kan zijn dat je per lediging moet betalen. De tarieven en het schema (afvalkalender) tref je aan op Twente Milieu, nadat jij je adres hebt ingevuld.

Hoogbouw
Als je in hoogbouw woont (appartement of studio) dan heb je geen containers in je woning staan, maar kun je met je milieupas je afval brengen naar een van de ondergrondse containers bij jou in de buurt. Waar ze staan zie je op Twente Milieu als jij je postcode en huisnummer hebt ingevuld en vervolgens klikt op containerlocaties.

Milieupas
Met uitzondering van woningen op de campus van de UT krijgt elk huisnummer krijgt een eigen milieupas van Twente Milieu. Deze pas hoort bij het adres. Door de pas te laten scannen kan je bijvoorbeeld afval wegbrengen in een ondergrondse container. Ook krijg je met de milieupas toegang tot de afvalbrengpunten in Enschede of het milieupark in Hengelo. Bij de afvalbrengpunten en het milieupark kun je al je afval kwijt. Van oud matras tot elektronica.