Kamer Enschede campus

Woon je graag dicht bij de Universiteit en met je medestudenten om je heen? En heb je behoefte aan sportvelden om je uit te leven en een supermarkt in de buurt? Zou je dan ook nog willen dat er allerlei evenementen en feesten voor jou georganiseerd worden? Dan moet je op de campus van de Universiteit Twente zijn! Via Roomspot zoek je makkelijk naar een fijne kamer in een woongroep op de leukste campus van Nederland. Op de campus hoef je nooit ver te reizen voor je lessen en woon je met een gezellige groep in een betaalbare en betrouwbare woning.

 

Een kamer vinden

Om een kamer te vinden kun je je gratis inschrijven bij Roomspot. Je krijgt een account waarbij je filters kunt aanzetten. Zodra er een kamer is die aan jouw wensen voldoet, krijg je een melding. Wanneer je reageert op een kamer, krijg je de contactgegevens van de huidige bewoners. Om in aanmerking te komen voor de kamer is het van belang dat je hen een e-mail stuurt met informatie over jezelf. Op basis van de e-mails nodigen zij een aantal kandidaten uit voor het bezichtigen én hospiteren.

Het is zo dat alle kamers op de campus vergeven worden via coöptatie. Dat wil zeggen dat de huidige bewoners van een woongroep zelf mogen bepalen wie de nieuwe huisgenoot wordt. Het is daarom ook heel normaal dat je een paar keer moet hospiteren, voordat je een kamer hebt gevonden. Het is belangrijk dat je jezelf bent, want er is altijd wel een woongroep waar je goed bij past. 
 

In Twente wonen

Als je in Twente gaat wonen en studeren, kom je terecht in een regio waar de groene omgeving en stadse voorzieningen op organische wijze naar elkaar toe zijn gegroeid. Studenten bloeien hier helemaal op. Niet voor niets is Enschede in 2018 nog verkozen tot de beste studentenstad van Nederland: goedkoop wonen, fijn leven, veel verenigingen, goed studeren. Ook na je studie profiteer je nog van het netwerk dat je hier opbouwt. Regio Twente kent meer succesvolle start-ups en vooruitstrevende ondernemers dan iedere andere regio in Nederland.

 

Wie zijn wij?

Via Roomspot worden kamers, studio’s en appartementen in Hengelo en Enschede en op de campus verhuurd. Je kunt ons zien als de etalage voor twee grote woningcorporaties in Twente die zich richten op jongeren en studenten: SJHT en De Veste. Samen met gemeente Enschede, Universiteit Twente en Saxion Hogeschool wordt het (aankomende) studenten zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een kamer te vinden. Inschrijven bij Roomspot is ook om die reden gratis.


Schrijf je meteen in en begin met het zoeken naar een kamer op de campus!

Schrijf je nu in