Over ons

Roomspot biedt je alle ruimte

Roomspot maakt jouw zoektocht naar een eigen plek een stuk eenvoudiger! Je vindt hier een compleet en betrouwbaar overzicht van beschikbare kamers, studio’s en appartementen in Enschede, Hengelo en omgeving. Dagelijks plaatsen Woningstichting De Veste en Stichting Jongeren Huisvesting Twente nieuw aanbod online. In de toekomst komen daar mogelijk andere betrouwbare aanbieders bij.

Samenwerking van verschillende partijen

In 2017 sloegen de Gemeente Enschede, University of Twente, Saxion Hogeschool, Woningstichting De Veste en Stichting Jongeren Huisvesting Twente de handen ineen. Zij wilden de zoektocht naar woonruimte in Enschede en omgeving makkelijker maken. Zo ontstond Roomspot, hét online platform waar (internationale) studenten en jongeren hun nieuwe thuis vinden. 

SJHT

SJHT is een woningcorporatie voor studenten en jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een minimaal inkomen. Wij zijn specialist in de verhuur van betaalbare en kwalitatief goede huisvesting in het centrum van Enschede en Hengelo. Bij ons ben je aan het goede adres als je op zoek bent naar een kamer in een studentenhuis of een plek voor jezelf in de vorm van een studio of appartement met aparte slaapkamer.​ Kamers worden toegewezen op basis van coöptatie en studio’s en appartementen op basis van inschrijfduur.

De Veste 

Woningstichting De Veste verhuurt woningen aan mensen die voltijd gelieerd zijn aan een universiteit of hogeschool. Voorwaarde om bij De Veste te huren is dat jij je inschrijft bij de gemeente op het adres van het gehuurde pand en je inkomen niet hoger is dan de wettelijk vastgestelde grens.
Kamers zijn altijd geschikt voor één persoon en worden toegewezen op basis van coöptatie. De studentenhuizen verschillen van grootte. Bij grote groepen zijn er meerdere badkamers en toiletten. De studio’s en appartementen worden toegewezen op basis van loting en zijn meestal geschikt voor één of twee personen. De kamers, studio’s en appartementen van woningstichting De Veste bevinden zich voornamelijk op de campus. Daarnaast heeft de Veste gemeubileerde kamers. Deze zijn uitsluitend te vinden in het speciale aanbod voor non-EER studenten van de UT.