Studentenhuisvesting Enschede

Zoek je een woning in Enschede en vind jij het fijn om dichtbij je onderwijsinstelling te wonen, zodat je ‘s ochtends rustig naar college kunt wandelen? Als je in een van de woongroepen op de campus van Universiteit Twente gaat wonen, wordt deze droom werkelijkheid. Als je aan het Saxion studeert en graag wilt lopen, is het centrum van Enschede de ideale plek om te gaan wonen. Via Roomspot zie je gemakkelijk welke kamers beschikbaar zijn. Bovendien is je inschrijven gratis, dus doe dat vandaag nog!

 

Campus of centrum van Enschede?

Zowel het wonen op de campus als het wonen in het centrum van Enschede kent vele voordelen. Vanaf de campus kun je lopend naar je colleges. Ook is er een supermarkt, een kapper en zijn er veel sportvelden. In het centrum en op de campus worden het hele jaar door allerlei evenementen en feesten georganiseerd voor studenten. Het maakt eigenlijk niet uit naar welke locatie jouw voorkeur uitgaat: er zijn altijd genoeg activiteiten voor studenten, georganiseerd door de vele sport-, studie- en studentenverenigingen die Twente rijk is. Wist je dat er ook veel studenten zijn die wonen in de binnenstad van Enschede en studeren op de campus?

Op de fiets ben je met 20 minuten op de campus en met het goede openbaar vervoer tussen Hengelo, Enschede en de campus kun je altijd besluiten de bus of trein te pakken. Zo sta je in no-time in de collegezaal.

 

Hospiteeravonden

De kamers die je via Roomspot kunt huren worden toegewezen op basis van coöptatie, oftewel hospiteren: een duur woord om aan te geven dat de huidige bewoners van een woongroep zelf bepalen wie de nieuwe huisgenoot wordt. Er worden hospiteeravonden georganiseerd: tijdens zo’n avond krijgt een aantal geïnteresseerden de kans om kennis te maken met de huidige bewoners van het huis. Dat is dan ook direct de kans om de kamer te bezichtigen. 

Een paar dagen na een hospiteeravond hoor je of je gekozen bent. Ben je niet gekozen? Niet getreurd! Het overkomt de besten en er worden gelukkig regelmatig nieuwe kamers op Roomspot gezet. 

Er is voor ieder wat wils, dus schrijf je vandaag nog gratis in!

 

Schrijf je nu in