Studentenhuisvesting Hengelo

Jij bent er klaar voor het rijk voor je alleen te hebben. Je kunt niet wachten tot je het heft in eigen handen kunt nemen en kunt beslissen over hoe jij je dag inricht: wat je gaat eten, hoe laat je naar bed gaat en wanneer jij het tijd vindt om schoon te maken. Kortom, jij bent toe aan je eigen (studenten-)kamer. Laat Roomspot nou de ideale partner zijn om studentenhuisvesting te vinden!

Roomspot is de plek waar je het aanbod aan studenten- en jongerenwoningen van woningcorporaties SJHT en De Veste vindt. Zij zijn gericht op het huisvesten van jongeren en studenten met een minimaal inkomen. Hiervoor werken de woningcorporaties samen met de gemeente Enschede, Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Onze gezamenlijke missie is helder: Roomspot bestaat om jou aan een voordelige kamer of appartement te helpen.

 

Wonen in Hengelo

Hengelo is een stad met een rustig en gezellig karakter. Er zijn veel winkels, cafés, restaurants, markten en sportverenigingen. In Hengelo wordt jouw studietijd onvergetelijk! Bovendien ligt Hengelo op fietsafstand van de UT en met het openbaar vervoer zijn zowel Saxion als de UT goed te bereiken. 


Woon je liever op jezelf?

We verhuren ook appartementen. Het zijn uiteraard geen kastelen, maar wel één- of tweekamerappartementen. Een éénkamerappartement is eigenlijk een studio. Een tweekamerappartement wil zeggen dat je een woonkamer en een slaapkamer hebt voor jezelf. Hoe fijn is dat? De studio’s en appartementen zijn gericht op mensen die na een lange dag studeren behoefte hebben aan ruimte voor zichzelf.

Voor de kamers geldt dat ze altijd worden verhuurd door middel van coöptatie (een duur woord voor hospiteren). Voor de studio’s en appartementen werkt dat net iets anders: er wordt óf gekeken naar je inschrijfduur óf er wordt geloot. Je maakt dus altijd kans op een appartement in een loting. Toch is het handig om je in te schrijven, want zo heb je op den duur meer kans op een woning die wordt toegekend op basis van inschrijfduur. Helemaal als je bedenkt dat inschrijven gratis is.

Via Roomspot vind je een fijne plek om te wonen in Twente; je hoeft je alleen maar in te schrijven. Doe dat vandaag nog!

Schrijf je nu in