Studentenkamer Enschede

Je bent klaar om te gaan studeren. Je hebt je diploma gehaald, je spullen ingepakt, je ouders en je vrienden vaarwel gezegd, inschrijving bij je droomopleiding geregeld. Alleen die studentenkamer vinden, dat is nog niet gelukt. Vrees niet, je bent bij Roomspot aan het juiste adres (als je in Twente gaat studeren tenminste).

Roomspot is een samenwerking tussen SJHT, De Veste, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en de gemeente Enschede. Bij Roomspot stellen we het belang van de student voorop. Wij vinden het belangrijk dat jij gemakkelijk en snel aan woonruimte komt als je gaat studeren in Twente.

Wonen in Enschede

Enschede is een van de fijnste studentensteden van Nederland. In 2018 is Enschede nog verkozen tot de beste studentenstad om te wonen. Er wordt veel georganiseerd voor studenten, door onder andere de vele verenigingen die het studentenleven rijk is. En dan studeer je ook nog eens in de regio waar meer start-ups en revolutionaire ideeën voet aan de grond krijgen dan waar ook in Nederland. Wie wil daar nou niet studeren?

Schrijf je in!

Een woning zoeken via Roomspot is heel eenvoudig. Volg de volgende 6 stappen:
Stap 1: Schrijf je in als woningzoekende. Dat kan al als je 16 jaar of ouder bent. Je inschrijving is gratis en een jaar geldig.
Stap 2: Maak een zoekprofiel aan en ontvang e-mailnotificaties.
Stap 3: Ga op zoek naar geschikt aanbod - SJHT en De Veste voegen regelmatig nieuwe woningen toe.
Stap 4: Reageer! Als je een kamer of appartement ziet waar je interesse in hebt kan je met één klik reageren.
Stap 5: Selectie en bezichtiging. Voor appartementen en studio’s worden kandidaten geselecteerd op basis van inschrijfduur of loting. Voor kamers gaat dat via zogenaamde hospiteeravonden. Dit betekent dat de huidige bewoners van het huis de nieuwe huisgenoot uitkiezen. Als je door het huis uitgenodigd wordt om te hospiteren kan je vaak direct de kamer bekijken. Na afloop van de avond(en) hoor je of de kamer voor jou is.
Stap 6: Je gegevens aanleveren, deze worden gecontroleerd en daarna kan je het huurcontract tekenen.


Schrijf je vandaag nog in via Roomspot en dan heb je, voor je het weet, een fijn plek die je thuis kunt noemen in Twente.

Schrijf je nu in