Studentenwoning Enschede

Wonen in Enschede

Het is zover! Je bent klaar om te gaan studeren in het prachtige Twente; die keuze heb je al gemaakt. Nu is het van belang een kamer te vinden waarin je heerlijk thuis kunt komen na een lange dag studeren. Betekent dat voor jou gezellig samen eten met je huisgenoten? Feestvieren tot in de late uurtjes? Misschien is een kamer in één van de vele studentenwoningen die je via Roomspot kunt vinden dan wel iets voor jou.


Roomspot is een platform dat gemaakt is om het voor woningzoekenden zo makkelijk mogelijk te maken, zodat jij die kamer vindt waar jij je thuis voelt. Roomspot is een samenwerkingsverband van de gemeente Enschede, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en woningcorporaties SJHT en De Veste. Zij verhuren kamers, studio’s en appartementen in het centrum van Enschede en Hengelo en op de campus. Via Roomspot zie je het complete aanbod van betrouwbare woningen op één plek en heb je direct contact met de verhuurder van de kamer.

 

Wonen in Enschede

Enschede is een hele fijne stad voor studenten: niet voor niets werd de stad in 2018 nog verkozen tot beste studentenstad van Nederland. Er zijn veel verschillende sport-, studie- en studentenverenigingen die allerlei evenementen en feesten voor studenten organiseren. Dat klinkt toch als een stad waar je graag zou willen wonen?

 

Schrijf je vandaag nog in bij Roomspot

Allereerst: inschrijven bij Roomspot is gratis. Je inschrijving is een jaar geldig; daarna kun je je inschrijving gratis verlengen. Vervolgens kun je eenvoudig een profiel aanmaken. Je ontvangt dan altijd een e-mail als er een kamer beschikbaar is die aan jouw wensen voldoet. Daarna hoef je alleen maar op “Reageren” te klikken om je interesse kenbaar te maken (bij een studio of appartement). Om in aanmerking te komen voor de kamer stuur je een e-mail met je motivatie naar de huidige bewoners. 


Appartementen worden toegekend op basis van inschrijfduur of loting; voor kamers geldt dat de huidige bewoners via hospiteeravonden mogen beslissen wie de nieuwe huisgenoot wordt. Als jij bent gekozen door de bewoners, controleert de huisvester via Roomspot je gegevens. Het contract krijg je van de betreffende verhuurder. Als je daarna nog vragen over je contract of de woning hebt, kun je met je verhuurder contact opnemen.

Makkelijk toch? Schrijf je in bij Roomspot en begin vandaag met zoeken naar een kamer die bij jou past.

Schrijf je nu in